Kies voor een kapschuur in jouw tuin

Ben je op zoek naar een schuur voor de tuin? Heb je al eens nagedacht om te kiezen voor een kapschuur? Dit type schuur biedt je veel verschillende mogelijkheden en voordelen. Je kunt hem namelijk op veel verschillende manieren gebruiken. Bij een schuur denk je waarschijnlijk gelijk aan een ruimte om je spullen in op te bergen. Dit kan een van de functies van een kapschuur zijn maar je kunt er veel meer mee dan dat! Zo is het ook mogelijk om de kapschuur te gebruiken als beschutte zitplek waar je ’s avonds gezellig kunt loungen met je vrienden. Op die manier kun lekker buiten zitten ook al is het weer een beetje regenachtig. Overweeg je om te kiezen voor een kapschuur? Lees hieronder waarom dit een goed idee is!

Wat is een kapschuur precies?

Voordat je een kapschuur gaat kopen is het goed om iets meer een beeld te krijgen van hoe een dit type schuur eruit ziet. Natuurlijk zijn er veel onderlinge verschillen maar toch zijn er wel een aantal algemene kenmerken te benoemen. Heel kenmerkend aan een kapschuur het is schuine dak en de grote ingang aan de voorkant. Sommige kapschuren hebben een plat dak dus daar kun je ook voor kiezen als dat beter binnen jouw stijl past. Verder heb je natuurlijk een wand aan de achterkant en twee zijwanden. Daarnaast hebben ze meestal een hoge nok. Het verschil tussen een blokhut en een kapschuur is dat een blokhut dicht is en een kapschuur een open ingang heeft.

Voordelen van een kapschuur

Doordat de kapschuur een open ingang heeft kan het ook prima dienen als fijne zitplek. Ongeacht het weer kun je er droog onder zitten. Zelfs als het koud wordt kun je er bijvoorbeeld een warmtebron onder zetten zodat het nog steeds prima vertoeven is. Daarnaast kun je de ruimte onder de kapschuur gebruiken om spullen onder op te slaan. Daarbij kun je denken aan gereedschap maar ook aan grotere objecten, zoals bijvoorbeeld een auto. Dat is ook meteen het derde voordeel van een kapschuur want ze zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Afhankelijk van de grootte van jouw tuin kun je een geschikte variant uitkiezen.

Onderhoud van een kapschuur

Om zo lang mogelijk te kunnen blijven genieten van de voordelen van een kapschuur is het belangrijk om hem goed te blijven onderhouden. Ieder houten product heeft eens in de zoveel tijd onderhoud nodig. Denk er daarom om dat je de kapschuur regelmatig in de beits zet zodat het hout is beschermd tegen zonlicht en schimmels. Daarnaast is het belangrijk om het raam af en toe op een kier te zetten voor de nodige ventilatie. Een belangrijk klusje in de herfst is om mos of bladeren weg te halen. Je moet er voor zorgen dat de schuur niet te veel in contact komt met vocht. Zolang je hierom denkt kun je nog jarenlang genieten van de mogelijkheden die zo’n schuur jou biedt. iGarden biedt een groot aantal duurzame en kwalitatieve houten kapschuren in alle formaten.