Deze tips helpen je bij het beveiligen van je tuin

Ben jij jezelf bewust van het belang van een goede beveiliging van de tuin? Het nut van inbraakpreventiemiddelen in de tuin wordt vaak niet gezien door huishoudens. Volgens een slotenmaker in Den Bosch zorgt het voor onnodig gevaarlijke situaties. Het komt regelmatig voor dat inbrekers een woning via de tuin proberen binnen te dringen, door eerst de schuttingdeur te forceren. Eenmaal in de tuin hebben inbrekers zeker in de nachtelijke uren alle gelegenheid om een achterdeur of bijvoorbeeld raam van je woning open te breken. Zou men dit aan de voorzijde van de woning proberen, dan is de kans veel groter dat zij worden opgemerkt door omwonenden. 

Er zijn verschillende manieren waarop je de beveiliging van de tuin kunt verbeteren. In dit artikel vind je een aantal handige tips op een rijtje. Pas ze ook toe in jouw tuin! 

Tip 1: tuinverlichting aansluiten op een lichtsensor 

Heb jij al verlichting in de tuin? Kies voor de combinatie van verschillende buitenlampen en een lichtsensor. De lichtsensor zorgt dat de verlichting in de avonduren automatisch wordt ingeschakeld. Het helpt je inbrekers in de tuin te doen laten opvallen. Iets wat zij logischerwijs willen voorkomen. Er zijn tal van verschillende systemen verkrijgbaar voor tuinverlichting. Vaak sluit je deze systemen relatief makkelijk zelf aan; de hulp van een elektricien voor het leggen van bijvoorbeeld een grondkabel is vaak niet nodig. 

Tip 2: scherm de tuin af met een gesloten schutting 

Voorkom dat inbrekers vanaf de buitenzijde van de tuin vrij zicht hebben op de spullen die je hier of bijvoorbeeld in de woonkamer hebt staan. Wanneer dieven een dure elektrische fiets in je tuin zien staan, zullen zij al snel een poging wagen de tuin te betreden. Zonder zicht op deze bezittingen is de kans op een inbraakpoging in de tuin kleiner. Vaak wordt voor een houten schutting gekozen; bij een groene schutting is het verstandig deze eerst met matten van riet of bijvoorbeeld wilgen te bedekken. 

Tip 3: sloten laten plaatsen op de schutting- en schuurdeur 

Maak jij nog gebruik van een simpel schuifje op de deur van je schutting? Laat de schutting- en schuurdeur in zo’n geval zo snel mogelijk voorzien van een stevig en kwalitatief goed slot. Een slotenmaker kan je hierbij helpen. Schutting- en schuurdeuren worden vaak van een bijzetslot voorzien. Populair voor schuttingen is een insteek- of oplegslot. Bij schuurdeuren kiest men vaak voor een simpel model cilinderslot.